Lekker in de zon

April 30, 2009

p4300312Hoewel de meeste lopers op bed lagen omdat ze kapot zijn, zijn er enkelen die toch lekker even in de zon gingen zitten. Maar de meesten op deze foto zijn van de organisatie. Helemaal links zit een man, Horst, die niet de hele tocht meegaat, maar zoals ik begrepen heb wereldrecordhouder is van het aantal gelopen marathons. Ik weet zo niet meer hoeveel maar in elk geval meer dan 1200. Hij loopt hier etappes zodat hij weer wat marathons op zijn totaal kan bijschrijven.

Daarnaast op de rug gezien is volgens mij Helmut, ook een loper maar deze tocht gaat hij mee als verzorger en loopt af en toe een etappe. Echt een heel aardige en behulpzame man.

Daarnaast Theo die naast Heike zit. Een Oost Duitse politie agente die de hele tocht wil lopen. Echt een ontzettend leuk mens. Ik versta niet alle Duits maar ik heb al ontzettend met haar moeten lachen.

Daar tussenin maar tegenover is Marianne. Zij is ook van de organisatie.

Diegene die rond gaat met een schaal heet ook Helmut, die is van de dranken (halen we meestal ons bier) en verzorgt de levensmiddelen voor de verzorgingsposten.

Daarnaast is Joachim, na Ingo toch wel één van de belangrijkste personen van de organisatie, want hij heeft de hele route uitgezet en moet nu ook elke dag de pijlen uitzetten. Echt een enorm karwei.

Dan zit daar Heinz die ook de hele tocht wil lopen. Echt een gezelligheids mens en weet altijd te kletsen, ook onder het lopen.

Daarnaast dan Brigitta, de vrouw van Joachim die ook elke dag duizend dingen moet doen en daarnaast ook meestal op een verzorgingspost staat met Marianne.

En op de grond zitten de twee Zweedse deelnemers, Matthias en Andreas. Die lopen elke dag samen, echt exact hetzelfde tempo en vlak achter elkaar. Met ook nog dezelfde kleding aan. Ze spreken wel Engels, maar met elkaar gewoon Zweeds. Leuk taaltje.

Volgende: Slapen in een sporthal

Advertisements

3 Responses to “Lekker in de zon”

 1. Jim Says:

  Weer een beter beeld van daarginds, alleen kan ik toch niet helemaal volgen wie nu wie is, maar als ik het goed heb zit Theo onder de rode pet.
  Hoe is het moraal bij Theo intussen? Hij zit er in ieder geval weer in zijn oude vertrouwde houding bij. Mogelijk kan hij straks in ieder geval wel weer wat marathons bij schrijven.

 2. Henri Thunnissen Says:

  Horst Preisler is lid van de 100 Marathonclub Deutschland. De laatste gegevens van het aantal marathons is per 30-6-2008. Toen had Horst er 1561 marathons opzitten, waaronder 347 ultralopen. In de TransEurope Footrace loopt Sigrid Eichner mee die op 1276 marathons of meer komt. Zij heeft van de leden de meeste ultralopen gedaan, namelijk 480. Als zij de Noordkaap haalt komen daar in ieder geval nog 64 bij.
  Een van die Zweden, Andreas Falk, heeft ook een keer meegedaan aan het PieterROGPad. Hij had een campinggasje mee en maakte voor zichzelf na elke etappe een blikje worstjes warm tot groot vermaak van de andere lopers.

 3. Annemieke Says:

  @Jim, ja de foto kan ik niet groter op mijn blog krijgen, beetje lastig te zien zo, maar inderdaad die met de rode pet is Theo. En het gaat op zich wel goed met hem, alleen heeft hij vandaag besloten niet mee op een post te gaan staan, maar in plaats daarvan met zijn been omhoog te gaan liggen. Hij wil toch zo snel mogelijk weer gaan lopen.

  @Henri, wat een ongelofelijke aantallen zeg. En die Sigrid die zwoegt maar door. Eergisteren toen ze allemaal door de regen werden overvallen tijdens de lange tocht, kreeg ze van een Italiaanse boer een paraplu aangeboden, waarmee ze triomfantelijk over de finish kwam.
  En die Andreas heeft inderdaad allerlei rituelen, heel leuk om te zien.

  Zo, de eerste groep gaat net weer op weg.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s