Omgeven door bergen

May 2, 2009

p5020357Vandaag stonden we (nou ja Theo zat op een stoel met zijn been omhoog) bij post 3.

Het was het mooiste plekje tot nu toe wat we hadden. Zon en schaduw, aan het water en tussen de bergen.

Het was een heel mooie etappe vandaag, de hele tijd tussen de bergen, langs een rivier en de lopers op veel minder drukke wegen en vaak zelfs op een fietspad. Echt prachtige vergezichten.

Het dorpje Nomi, waar we vandaag zijn gearriveerd is omgeven door de bergen, overal waar we uit de ramen kijken in de sporthal zien we de bergen. Echt indrukwekkend.

De burgemeester gaf ook nog een toespraakje na het diner om te zeggen dat hij heel blij was met onze komst en iedereen veel succes wenste.

Morgen worden de bergen iets hoger, ben benieuwd hoe het dan gaat met de lopers. Vooral als je niet gewend bent om in de bergen te lopen lijkt het me toch heel erg zwaar.

Volgende: Constant alles kwijt

Advertisements

5 Responses to “Omgeven door bergen”

 1. Jim Says:

  Op de kaartjes is het redelijk goed te volgen. Langs dat riviertje lijkt het enigszins vlak, maar nog een etappe en dan worden de wegen kronkeliger zelfs met haarspeldbochten en dat betekent dus dat het echt steil gaat worden.
  Die rivier zullen jullie nog tot halverwege overmorgen volgen. En dan de dag erna ziet het er op de kaart heftig uit en dan gaan jullie na ca. 50km de grens met Oostenrijk over. Ben benieuwd in hoeverre de kaarten met de werkelijkheid overeenkomen. Ik kan de echte hoogteverschillen natuurlijk niet zien.
  Toch een beetje vakantiegevoel?

 2. Jim Says:

  Ik las dat jullie in een spiksplinternieuwe hal hebben overnacht in, het slechts 800 inwoners tellende, Nomi met nauwelijks stopcontacten. Ik hoop niet dat je van dat laatste ook problemen hebt gehad. Vraag me ook af hoe de internet verbinding is, nu zo, omgeven door bergen. Dat blijft nl. voorlopig nog zo.
  De weersvoorspellingen zijn iets minder. Bij de finish kan het best wel regenen.
  Morgen is de start misschien nog droog maar zal het snel gaan regenen. Bij de finish in Schlanders is ‘s morgens zelfs natte sneeuw voorspeld, maar die gaat over in de hele dag regen en ‘s avonds laat in sneeuw!! (Als al die voorspellingen kloppen natuurlijk…)
  Dus er staat jullie al wat te wachten.
  Iets bekend waarom Rainer Koch opeens 3 kwartier later dan René finishte?

 3. Annemieke Says:

  Natte sneeuw, nou het moet niet gekker worden. Gisteren was het erg warm. Tenminste overdag, in de avond en de ochtend is het behoorlijk fris. Nu op post 5 (waar we voorlopig nog wel staan) zit de zon voorlopig nog wel achter de bergen.

  De internet verbinding is niet altijd even goed tussen de bergen. En in de hal waren inderdaad nauwelijks stopcontacten. Dat blijft toch het grootste probleem om regelmatig iets te bloggen.

  Zoals ik het begreep wilde Rainer het gisteren rustig aan doen. Toen wij bij de finish aankwamen was Rene al gedouched, maar volgens mij is die wel gewend om bergen (of heuvels) te lopen.

 4. Jim Says:

  Het zal daar ook wel vroeg donker zijn, maar daar zullen jullie wel niet veel van merken. En het weer voor morgen, aankomst in Schlanders is al wat gewijzigd. Wel veel regen (geen sneeuw) maar max. 13º, dus trek je trui maar vast aan. Daar aangekomen zit je op 720m. boven NAP

 5. Tjerk! Says:

  Klinkt goed allemaal moeders…!
  Zo zie je nog is wat he, en nu komen jullie op jou favoriete plekjes dus geniet maar van de mooie vergezichten!!

  X Tjerk..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s