Room with a view

May 6, 2009

p5060547Vanochtend hadden we een post op ongeveer het hoogste punt van de berg waar ze overheen moesten. Het omhoog rijden was al heel lastig, kun je je voorstellen hoe het voor de lopers moest zijn.

De plaats waar we moesten zijn was bij een huis en Veronica vroeg aan de bewoonster (die toevallig net naar buiten kwam) of we onder het afdak van de schuur onze tafel mochten opstellen omdat het lichtjes begon te regenen.

Nadat de vrouw eerst wat argwanend was (wie zou dat niet zijn als zomaar wildvreemden ineens op je grondgebied van alles neer willen zetten) was ze na wat uitleg heel hulpvaardig en zei dat ze toch wegging met haar auto en we de tafel ook wel op mochten stellen bij het huis.

En daar maakten wij zeer dankbaar gebruik van, dat was echt ideaal. Het huis had een soort van overkapping met op een punt een inham. Daar konden we ons mooi opstellen en alles bleef perfect droog.

Toen we alles hadden staan, keken we eens nieuwsgierig naar binnen en zagen we waarom die inham er was. Binnen was dat stuk juist een uitbouw die als het ware in de lucht zweefde. Daar stond dan een soort van Rietveld stoel en zittend daar, op zo’n 1500 m hoog, moet een meer dan magnefiek uitzicht geven.

Onbeschaamd hebben we maar door de raam staan gluren en wat foto’s gemaakt ons voorstellend wat voor een geweldig gevoel dat moet geven om daar te zitten.

Gisteren had Theo geklommen tijdens het wandelen en vandaag wilde hij proberen hoe het dalen ging. Dus hij startte van onze post, waarna het nog even omhoog ging, maar daarna flink ging dalen. Ik zou, als ik klaar was, van post naar post rijden en dan wel zien hoe het ging.

Uiteindelijk is hij helemaal naar de finish gelopen, lopen afgewisseld met wandelen en het ging wel goed. En de uitzichten waren fantastisch, zeker toen de zon weer was gaan schijnen.

Aangezien morgen de laatste echte bergetappe is heeft hij vandaag een startnummer gehaald om morgen weer te starten. Maar zien hoe het dan gaat, de afstand dan is iets van 68 km.

Volgende: Van start naar finish

Advertisements

6 Responses to “Room with a view”

 1. Jim Says:

  Het is morgen van Nassereith (AU) naar Seeg (D) 68,9km (1.260km) De grens met Duitsland wordt pas 14,1km voor de finish gepasseerd, maar dan heb je wel al de laatste bergen gehad. Beslist weer geen eenvoudige etappe gezien de haarspeldbochten die ik heb gezien. Maar de weersvoorpsellingen zijn heel goed, zonnig en aangename temperaturen, misschien zelfs te warm. Ik zal eea twitteren.
  Theo veel plezier bij deze etappe en geniet ervan.

 2. jacqueline zomeren Says:

  hoi Theo
  Geweldig heerlijk om je stem te horen vanmorgen, vooral omdat die weer zo blij klonk. Goed dat je gebleven bent! En voor morgen, zet ‘m op, maar niet overdrijven hoor. Ik ben inderdaad heel benieuwd naar die coordinaten, vooral of Thieu of ik? daar dan wel durven te rijden. Oostenrijk blijft altijd prachtig.
  Annemieke, compliment, fantastisch dat je hem daar hebt weten te houden, nu kunnen jullie samen toch dit unieke avontuur afmaken en volop beleven.
  Wat een prachtig uitzicht daarboven, zeg.
  Nog even, ons Mam heeft vandaag nieuwe schoenen gekocht, rode, ze vindt ze geweldig en is dolblij.
  Lekker positief he!
  Groetjes weer van Thieu en Jacqueline en fijne voortzetting.


 3. Echt geweldige foto’s.Theo fijn dat je morgen gaat starten. Doe het rustig aan, een wandelingetje tussen door kan geen kwaad en genieten van de omgeving!Annemieke je teksten zijn geweldig om te lezen dus ik zou zeggen ga zo door met zijn twee.

 4. Jim Says:

  Dat bergrijden ging je dus goed af. Nog één dagje met een paar haarspeldbochten en dan wordt het weer vlak. Morgen lopen jullie ca. 70km. ten westen van München. Dan heb je misschien een idee waar jullie dan zitten.
  En morgen is vrijdag, voor het geval je niet meer weet op welke dag je leeft!

 5. Loek Neve Says:

  Hallo Theo,
  Erg blij om te horen dat het lopen weer goed gaat. Ik hoop dan ook van harte dat het je vandaag goed afgaat en dat je weer een groot gedeelte verder kan meedoen. (wellicht tot aan de kaap). Veel succes. Groeten uit Boxmeer.
  Supportersgroep Jan en Theo (en ook wel voor de rest)
  Loek

 6. Borghaerts Says:

  goede morgen groetjes van ons beiden en heel veel succes vandaag met lopen tot schrijfs doris


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s