Geen hotel

May 12, 2009

P5110082

Geen idee in welke stad ik ben beland, maar ik zit hier lekker in een restaurantje koffie te drinken met rabarbergebak of zoiets. Ik wilde na mijn post niet weer eerst naar de finish te rijden en dan weer helemaal terug gaan om Theo te zien.

Deze keer zijn we gezamelijk naar post 4 gereden om te vertellen wie als laatste door kwam en toen zijn de anderen (vandaag stonden we met vieren op de post) doorgereden en ben ik het dichtsbijzijnde stadje ingereden, heb me een klein beetje gefatsoeneerd, mijn computer gepakt en ben naar dit tentje gegaan.

Lekker rustig en comfortabel. Sinds Theo weer aan het lopen is (wat overigens steeds beter lijkt te gaan), is het weer erg wennen. De avonden, die zowiezo kort zijn, zijn nu nog veel korter. Gisteren kwam hij (net binnen de tijd) om ongeveer kwart voor acht binnen. Dat was eten, douchen (eigenlijk verkeerde volgorde, maar ja, hij was bang dat anders het eten op was) in de tent nog een toetje eten en wat drinken en slapen. We sliepen dus vannacht in de tent, want binnen was bijna geen plaats.

Gelukkig had het helemaal niet geregend, dus dat viel heel veel mee. Wel waaide het heel erg hard, met name vanochtend bij ons op de post. Hoewel het verder goed loopweer is (niet te warm, niet te koud, niet te veel zon, geen regen) was dat op de open stukken met wind van voren, wel wat lastig lopen. Maar ja, perfect is het nooit.

Gisteren hadden we weer volop muziek en bier en er waren nogal wat mensen. Tijdens de tocht hadden de lopers drinken en eten gehad van de familie van Rainer, de loper die al enige tijd op kop loopt. De lopers kwamen door de straat waar hij woont en bij zijn huis hadden ze een halte gemaakt waar alle lopers gastvrij werden ontvangen.

De sfeer is nog steeds wel goed, hoewel de meesten toch wel geschrokken waren dat Jurgen gisteren plotseling besloot te stoppen. Hij leek juist zo goed te gaan, maar had blijkbaar moeite met de (soms te kleine) sporthallen, douches en andere voorzieningen.

Een van de problemen is ook wel het eten. Niet dat het niet goed is, vaak, zeker de laatste dagen is het heel goed. Maar er is niet altijd van alles genoeg.

En wat ik zelf wel lastig vind, zijn de lange rijen elke keer. Maakt niet uit of je snel bent of juist nog maar even wacht, altijd is er een lange rij. En dan is het nog niet zo erg, als je dan rustig kan gaan zitten met het eten, vooral om iets te snijden of te smeren, maar dat is niet altijd het geval. Maar ja, het is tenslotte geen hotel.

En alles is altijd hectisch, tenzij je, net zoals ik nu, ergens lekker alleen gaat zitten. En de lopers maar afzien!

Volgende: Behoorlijk klimmen

Advertisements

11 Responses to “Geen hotel”

 1. Jim Says:

  Zo, dus je hebt jezelf maar een klein beetje gefasoeneerd?
  Ingo schreef al over Jürgen dat het niet aan het lopen lag maar meer aan de ergernis. Ook schijnt hij 2x een bijeenkomst (1x Duitsers, 1x niet Duitsers) belegd te hebben over het eten, dat idd men rekening moet houden met de mensen die nog binnen moeten komen. Heb je dat niet meegekregen? Er schijnt al wel wat gemopperd te zijn, maar hij wil niet generaliseren. Hij vindt de japanners het vriendelijkst.
  Maar ik vind het knap hoor: al 3 weken op elkaars lip (letterlijk, om 4u. de wekker, om 5u ontbijt, om 6u starten en 10-12u later pas terug, achteraan in de rij voor de douche/wc en daarna kijken of er nog wat eten over is en wat voor eten om vervolgens plaats te nemen op een dun matrasje met je rug tegen die van je buurman/vrouw, en proberen te slapen tussen allerlei vreemde geluiden en geuren. Lijkt wel vakantie…. Ach, het is zo weer voorbij. Nog maar een dag of 41 en dan moet je alweer naar huis. Wat zal je het straks allemaal missen…

 2. Jim Says:

  Nog maar 40 dagen zelfs…..

 3. Henri Thunnissen Says:

  Fijn voor jou Theo dat je herstart goed is gelukt en je weer (lekker) aan het lopen bent. Dan is al die training en je mentale voorbereiding toch ergens goed voor. Los gezien van het financiële en praktische aspect natuurlijk.

  Het is eigenlijk jammer dat voor mensen als jij die zijn uitgevallen door de organisatie niet een apart klassementje wordt bijgehouden met het totaal aantal gelopen kilometers met bijbehorende tijd.

 4. Henri Thunnissen Says:

  Ik heb al snel even zitten te rekenen. Theo liep de eerste 8 etappes helemaal uit wat goed is voor 511,2 km. Hij startte weer in etappe 19 en ervanuitgaand dat hij vandaag (etappe 24) finisht en hij de tussenliggende etappes ook allemaal uitgelopen heeft staat zijn kilometerteller op 954,2 km.

 5. Tjerk! Says:

  Leuke foto hoor!!!

 6. Annemieke Says:

  @Jim, ja de Japanners, met name de vrouwelijke zijn inderdaad zo vriendelijk en dankbaar voor alles. Ik wilde een foto uploaden van de hele groep die in een kring op de grond aan het eten was, maar die wilde niet lukken.

  @Henri, bedankt voor de berekeningen. Theo wilde al een paar dagen zijn administratie bijhouden, maar hij had nog geen tijd.

  @Tjerk, ja leuk he, met die lichtgevende strepen. Die zijn zichtbaar omdat het bijna donker is als hij binnenkomt :-)

 7. Lieke Says:

  Hij ziet er vrolijk uit :-D Dat zijn wel inderdaad korte avonden die je dan zo hebt… Maar ja het is wel belangrijk dat papa op zijn gemak kan lopen zodat hij niets hoeft te forceren. En jij moet gewoon lekker van elke dag genieten zoals je vandaag ook hebt gedaan, het is tenslotte vakantie he! :-)

 8. doris en leo Says:

  hoi luitjes fijn dat je weer goed kunt lopen theo.
  En dat jij zo goed kunt schrijven annemieke zo blijven we lekker op de hoogte groetjes en nog veel succes gewenst van ons beiden .


 9. Hoi Annemieke en Theo, zaterdag komen we naar Duitsland om jullie allemaal aan te moedigen. De schoenen van Jan staan al klaar om mee te nemen, maar we vroegen ons af of we nog meer voor jullie (dus niet alleen voor Jan of Theo) mee moeten nemen. Heb je nog tips voor ons, zoals bij welke post we het beste kunnen kijken? Sta je zelf ook op een post? Zodat we evt. kunnen informeren of bijv. Jan al voorbij is. We hebben een hotelletje ongeveer 5 km van de finisch/start dus bij gebrek aan stroom kunnen we altijd je laptop voor je opladen. Groetjes Marianne

 10. Annemieke Says:

  Ik sta vaak op post 3, en daar komen de meeste lopers, heel grofweg, door tussen 9 en 11 uur.

  Maar om Jan bij een post te zien moet je goed opletten, hij is weer weg voordat je er erg in hebt. Zo rustig als hij is voor en na de lopen, zo gejaagd is hij tijdens de race.


  • We vertrekken om 07.00 uur in Overloon, dus ik denk dat we dit niet halen. In ieder geval niet voor Jan. Misschien tot bij post 3 en anders zien we jullie wel bij de finisch. Hoe gaat het met Theo nu hij weer een paar etappes heeft gelopen. P.s. Hij heeft zijn schoenen niet kapot geknipt zodat we nieuwe mee moeten nemen?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s