Behoorlijk klimmen

May 13, 2009

P5130103Het was toch weer een onverwacht zware dag vandaag. Niemand had er echt erg in dat het toch wel behoorlijk klimmen was in het begin. De meesten kwamen dan ook nogal moe aan op onze post.

Vandaag was dag 25, maar voor Theo die 10 dagen geen hele etappe heeft gelopen, was het dag 15. Het gaat best wel weer goed. De eerste dagen dat hij weer liep ging het ook wel, maar daarna, met de 3 dagen van rond de 80 km was het wat minder.

Maar ja, dat gold voor de meesten. Het zijn dan ook enorme afstanden, al helemaal voor al diegenen die er al zoveel dagen op hadden zitten.

Met Ria gaat het al een paar dagen niet zo goed. En vandaag liep ze weer erg achterin en zag het niet meer zo zitten. Maar hoewel ze laat binnenkwam, was ze toch weer heel wat positiever bij binnenkomst. En van de blessure heeft ze ook een stuk minder last.

Cor gaat zo snel dat hij morgen weer om 7 uur moet gaan starten, samen met Jan en de andere snelle lopers. Jenni en Ubel zijn ondertussen, zoals iedereen, wel erg vermoeid maar blijven gestaag doorgaan.

Wie trouwens ook een enorme prestatie leveren, zijn Harmien en Anneke. Als zij de Noordkaap halen hebben ze de hele afstand gefietst, wat eigenlijk ook ongelofelijk is. En zeker met de bergen, dan is Cor soms nog wel sneller bij de finish dan Harmien.

En Theo Kuijpers, die gaat maar door. Hij komt vaak ongeveer dezelfde tijd binnen als Heinz en Heike, die het ook echt heel erg goed doen. Rustig tempo, maar die gaan maar door, altijd opgewekt en postitief.

Vandaag zijn we in Queck beland, een klein plaatsje met maar 700 inwoners en volgens mij net zo veel tractors. Die rijden hier af en aan.

We slapen vanavond boven, lekker in een hoek met stopcontacten. Maar het is alweer bijna bedtijd, Theo ligt zelfs al te slapen.

Veronica, waar ik vaak mee op de post sta, gaat morgen even naar huis en vroeg of ik nog wat gewassen wilde hebben. Nou, dat wil ik wel natuurlijk. Dus ik heb al wat bij elkaar gezocht, zeker een blouse met veel zakken, die heel handig is als het warm is.

Als het niet zo warm is heb ik een jas aan met veel zakken, maar bij warm weer, zeker bij een post, moet je van alles bij de hand hebben. En het allerbelangrijkste natuurlijk mijn autosleutel. Hoe vaak die auto wel niet open en dicht gaat op een dag, echt niet te tellen.

Volgende: Vuilniszakken

Advertisements

10 Responses to “Behoorlijk klimmen”

 1. Jim Says:

  Geen heuptasje meegenomen?

 2. Jim Says:

  Over zwaar gesproken, die foto (uit de galerij) van de helling met bordje 19% zegt genoeg!

 3. Jim Says:

  De communicatie van Ria met het thuisfront verloopt moeizaam en via de vertaal machines van Google komen ze via Trond nog wat te weten. (dus als je wat weet te vertellen, graag) Leek het gisteren goed te gaan, vandaag geeft haar eindtijd heel iets anders aan. Het is dat jij aangeeft dat ze toch positief was, geeft gelukkig hoop. Ze schijnt nogal moe te worden van het wandelen. Hopelijk komt ze weer snel aan hardlopen toe. Dan gaat het moraal ook weer omhoog. Ze is wel een aantal plaatsen gezakt (nu 4e dame) maar belangrijker is toch om op de Noordkaap nog op de lijst te staan, lijkt me.
  Jan is inmiddels een plaats gestegen (7)
  Hoe gaat Theo nu? Heeft hij het weer naar zijn zin? Moe maar voldaan?
  En hoe is het met Annemieke? Ook moe en voldaan?
  Morgen 64,4km, vrijdag 68 en weekend 76,7 en 70,3.
  Morgen over een week is het de laatste dag in Duitsland!
  Zeg maar tegen Theo dat ik al weer 2x naar de training van GVAC ben geweest…

 4. Annemieke Says:

  Vanochtend naar het ontbijt had Ria er weer een aardig tempo opzitten. Hopelijk zet zich dat door zo meteen. Ze klonk in elk geval heel opgewekt.

  Met ons gaat het ook goed. En zolang als het lopen goed gaat zal dat wel zo blijven, hoop ik.

  Ja, en niet te geloven dat we volgende week al naar Zweden gaan.

 5. Jim Says:

  Overmorgen is de wedstrijd al 4 weken oud en zijn 1915km voorbij. Dat gevoel zul je waarschijnlijk niet eens hebben. En als jullie volgende week op de boot naar Zweden zijn, zijn jullie op 15km. na op de helft.
  Goed te horen dat Ria weer haar tempo heeft.
  Ik ga er ook vanuit dat het met Theo goed zal blijven gaan. Wel jammer dat we van zijn tijden verstoken blijven. Niet dat het om snelle tijden gaat, maar als je de bijv. tijden van Theo K. bekijkt is het gewoon onvoorstelbaar dat iemand dat elke dag zo lang volhoudt. Hier bij GVAC vroegen we ons al af of er iemand 1 etappe zou volhouden. Niet dus! En wij trainen op een avond 10km, terwijl dat voor Jan de afstand is die hij in een etappe is verkeer gelopen! Dat zegt echt wel iets over verhoudingen. Dus Theo, doe rustig je ding en zorg ervoor dat je in ieder geval de Noordkaap haalt.

 6. Annemieke Says:

  Gisteren kwam hij over de finish samen met Theo K, Heike, Heinz en Klaus. Dat onthoud ik makkelijker dan de tijd die hij zegt. Want op dat moment had ik natuurlijk net weer geen pen bij de hand.

 7. Gijs Says:

  Ik hoop dat Ria gemotiveerd blijft; ze krijgt in het weekend familiebezoek en op 20 mei zal een delegatie uit Biddinghuizen haar bezoeken, incl. Omroep Flevoland. Dus Ria: blijf lopen!!! Willen jullie dit bericht doorgeven aan Ria en haar flink aanmoedigen om vooral optimistisch te blijven….we zijn al bijna op de helft en de Noordkaap wacht!!!!

  Met vriendelijke groet,
  Stichting Leukemie.nl
  Gijs Beukhof

 8. Vincent Says:

  Theo, we volgen jullie op de voet. Natuurlijk ook die andere kanjers. Zoals gewoonlijk reizen wij met ons Oost-Brabant groepje bijna wekelijks naar een wedstrijd, deze maanden zonder jou, maar onderweg wordt er fiks gebabbeld over de EFR. We verwonderen ons het uithoudingsvermogen. Spannend om alles te volgen. In geval het je interesseerd na alle vermoeidheid die je dagelijks ondergaat Zondag 24 u in Steenbergen. Paul 193 km, Willy 180, Regina 133 en brons. 6 u Jos 50 en ik 38. Na je gedwongen rust gaat het weer goed met je.
  Volhouden, je bent al bijna in Zweden.

 9. Annemieke Says:

  @Gijs, Ria is alweer een stuk optimistischer, en ze zei nog dat ze in elk geval wil blijven lopen.

  @Vincent, Theo had toevallig net voordat hij dit las, de uitslagen zitten lezen op Ultraned of zo. Was sinds lang de eerste keer weer dat hij even tijd had voor de computer.

  @Jim, hier zijn de uitslagen van de etappes die hij weer gelopen heeft, ze werden blijkbaar toch wel bijgehouden.

  Dag 19 – 68,9 km – 10.45.07
  Dag 20 – 64,9 km – 09.13.37
  Dag 21 – 81,0 km – 12.34.32
  Dag 22 – 80,5 km – 13.09.32
  Dag 23 – 82,1 km – 13.40.35
  Dag 24 – 65,6 km – 10.34.27
  Dag 25 – 71,5 km – 10.56.10
  Dag 26 – 64,4 km – 09.47.17

 10. Jim Says:

  Hé bedankt Annemieke. Ik zal ze op het lijstje (bij jou bekend) bij zetten. Alleen heb ik het nu zelf even erg druk, vandaar het mindere contact. Morgen (zaterdag), ook weer werken en zondag met 3 kleinkinderen + ouders een dagje dierentuin in Emmen. Dus dat duurt ook een hele dag. Maar ik blijf het wel allemaal bijhouden, als jullie inmiddels al liggen te slapen.
  Nog één vraag. De afgelegde afstand van Theo in de etappe waarin hij uitstapte, is die bekend. Toen had hij toch ook al een marathon of zo achter rug, toch? Die kilometers tellen ook mee.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s