Nederlands fans

May 25, 2009

P5250284Zojuist aangekomen bij ons nieuwe verblijf voor vannacht in Kristinehamn zag ik, onderweg naar de ernaast gelegen supermarkt, Jenni finishen samen met drie Fransen. En, vroeg ik, heb je je fans nog gezien onderweg.

Want bij mijn post vanochtend kwam een echtpaar uit Nederland vragen of de Nederlandse deelnemers al door waren. En dan met name de Friese deelnemers. Ze waren onderweg naar de Noordkaap en hadden gehoord of gelezen over die ongelofelijke tocht waar ook een paar Friezen aan deelnamen. Gisteren bij mijn post waren ook al een aantal Nederlanders, ook onderweg naar de Noordkaap, heel geinteresseerd en hebben nog een hele tijd staan kletsen.

Vandaag dus dat echtpaar uit Friesland en toevallig waren Jenni en Ubel net door. Dus zei ik dat ze misschien het beste naar de volgende post konden rijden, dat zouden ze ze vanzelf zien.

Dus bij aankomst bij post 4 werden Jenni en Ubel aangesproken in het Fries en hielden er ook nog een Friese vlag aan over.

Het was trouwens, zoals Jenni zei, ook een nogal Friese tocht vandaag. Gewoon één lange rechte weg. Joachim moet het vandaag heel makkelijk hebben gehad met het stickeren van de pijlen. Een handvol zal wel genoeg zijn geweest.

Met Theo ging het wel goed vandaag, tenminste de laatste keer dat ik hem zag. Met wie het niet goed ging vandaag, was Cor. Gisteren had hij last gekregen van een blessure en heeft meer dan de helft moeten wandelen. Vanochtend is hij ook wandelend gestart en kwam niet zo best vooruit.

De laatste keer dat ik hem zag dacht hij wel dat hij nog redelijk op tijd zou finishen. En zelfs als dat niet het geval is, is dat voor een keer ook niet zo erg. Belangrijk alleen is dát hij finished. En wie weet gaat het morgen weer beter, hoewel het dan wel net een lange dag is.

Maar er zijn er veel die een aantal dagen heel slecht gaan om dat toch weer gewoon verder te kunnen. Gisteren Mike nog, die kwam heel veel te laat binnen, maar kon vanochtend toch weer redelijk goed starten. Dus we zullen het beste er maar van hopen.

Ria en Jan zitten momenteel lekker in de zon met Harmien, die gespannen afwacht hoe het met Cor is.

Volgende: Een lange weg

Advertisements

5 Responses to “Nederlands fans”

 1. Henri Thunnissen Says:

  Wat zonde voor Cor, hij ging zo lekker. Hopen dat hij niet teveel tijd verliest. Zo zie je ook maar weer eens wat een aanslag de TransEurope Footrace op je lichaam en je gezondheid pleegt. En Theo loopt daar nog gewoon tussen. Okay de nodige dagen gemist, maar volgens mijn administratie heeft hij er na de etappe van vandaag alweer 1680 km opzitten. En dat is toch niet niks. De volgende keer dat ik je in een wedstrijd tegenkom Theo, zal ik je met meer respect behandelen.

 2. Jim Says:

  Ja, ja Fryslân boppe !!


 3. En al het picasso kunststuk gezien?
  De school waar jullie logeren ziet er ruim uit, maar dat kan ook bedrog zijn. Zelf hebben we op de comping langs de MC donalds gelogeerd. Erg leuk uitzicht voor de kinderen…. Misschien iets voor Theo om het krachtvoer op peil te houden?

 4. Jim Says:

  Vannacht is onweer voorspeld in Kristinehamn en de start is in de regen en voorspeld is dat dat tot in Lesjöförs zal duren. Een natte dag dus, als het allemaal uitkomt. Zeker voor de langzame lopers op deze dubbele marathon geen pretje. Het zal voor Cor ook heel zwaar worden, afhankelijk van zijn blessure. Wat gaat Theo doen?
  Het parkoers zal beslist niet vlak zijn, maar zeker niet bergachtig, maar ook nu weer lange rechte stukken. Ik zie op de kaarten ook erg veel water. Zien jullie dat ook?
  En die Friezen, hebben die Theo ook begroet?
  Zo te lezen heeft Ria nu dezelfde dip als Theo toen hij noodgedwongen moest pauzeren (3 zakken bloed toegediend in het ziekenhuis), maar ook zij wil in ieder geval de laatste 2 weken weer meelopen en zeker op 21 juni de midzomernachtszon zien. En jullie toch ook. Klinkt allemaal geweldig. Maar hoe bevallen die saaie stille stukken tot zover? Of zet je het volume van Camel wat hoger?

 5. Annemieke Says:

  @Henri, Cor is uitgestapt, het ging echt niet meer. Het is inderdaad verschrikkelijk zonde, hij ging zo goed. Vandaag gaan ze kijken wat er eigenlijk precies aan de hand is.

  @Mark en Marianne, er was daar inderdaad wel van alles ‘Picasso-achtigs’ te zien, maar of het reproducties waren of werken van een andere schilder weet ik eigenlijk niet.

  En hij heeft Mc Donalds nog niet nodig gehad. Nooit verwacht dat hij tot nu toe bijna alles heeft gegeten. En het meeste zelfs ook nog lekker vond. Als je maar honger hebt :-)

  @Jim, gisteren zei iemand dat al dat water een groot meer was, maar dat kon ik me bijna niet voorstellen. Maar inderdaad, er is heel veel water te zien. En ontelbaar veel naaldbomen.

  De stille stukken waren gisteren wat minder, maar vandaag is het heel erg rustig. Zowat de enige auto’s die we hier zien (ik ben nu net gearriveerd bij post 3) zijn die van de race.

  Het volume heb ik nog niet hoog gehad in Zweden tot nu toe. Maar dat zal best nog wel gaan komen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s