Live muziek

June 3, 2009

P6030511Afgelopen nacht waren we weer te gast bij een school. Toch is dat heel leuk hier in Zweden. De kinderen zijn vaak enthousiast (onderwijzers kunnen natuurlijk ook wel indruk maken als ze de tocht aangeven op een kaart van Europa), komen om handtekeningen vragen en soms kennen ze best wel wat Engels. Dat had ik al gemerkt aan het zoontje van 9 van Andreas. Toen ik hem aansprak in het Engels realiseerde ik me dat hij dat wel niet zou verstaan. Maar zijn ouders zeiden dat hij wel wat Engels sprak, en inderdaad best goed. En zelfs nog kleinere kinderen verstaan je soms wel.

Ze moeten wel misschien, net zoals wij Nederlanders. Er is verder niemand die Nederlands spreekt en zo zal het ook wel zijn met Zweeds. Dat spreekt ook niemand, dus dan is het wel handig om al vroeg Engels te leren.

Vannacht hadden we een wat grotere hal en hebben we weer binnen geslapen. Was ook meteen heel gezellig. Er stonden wat banken zodat iedereen wat ging zitten kletsen.

P6020488Ria kreeg nog bezoek van een stel moterrijders. Ze kende ze niet maar één van hen had kennelijk hun bezoek aangekondigd op haar site of zo. Ze waren geloof ik ook onderweg naar de Noordkaap en besloten Ria een bezoekje te brengen.

Bij het diner hadden we nog volop live muziek. De leerlingen van de school waar we te gast waren hadden voor het eten gezorgd en zongen en speelden ook  nog voor ons. P6020496Het eten was goed en vooral het nagerecht was heel erg uitgebreid. Daarna was er nog live muziek in de hal waar we sliepen. De vrouw of zus ofzo van een van de lopers zong en speelde gitaar, wat later weer werd overgenomen door Tom.

De internetverbinding was met periodes heel slecht gisteren. En uiteindelijk heb ik vannacht nog maar even in de auto zitten computeren, lekker met een muziekje. En me meteen weer verwonderd hoe licht het is zo midden in de nacht.

Nu ben ik onderweg naar post 7. Vanochtend leken de meeste lopers er wel weer zin in te hebben. Het weer is best wel goed op dit moment. Wel koud, maar zonnig met wat wolken. Als ik de weersverwachting zie gaat het nog wel regenen, maar gelukkig heeft Nicole (waar ik vandaag mee op de post sta) een zonnescherm wat tevens dient als regenscherm. Dat scheelt toch iets, zeker als je er zo lang staat als wij vandaag. Toch zeker wel tot vijf uur en mogelijk nog langer. Maar dat is nog niets vergeleken bij de tochten die nog komen gaan. Als je op een van de laatste posten staat bij een tocht van over de 90 km dan zal het wel avond worden voordat je klaar bent.

Volgende: Bloggen inplaats van wassen

Advertisements

6 Responses to “Live muziek”

 1. Jim Says:

  Ben benieuwd tot hoever richting Noordkaap de internetverbinding nog goed zijn werk doet.
  En het duurt idd niet lang meer eer de monstertochten (90+) er aan komen. Zal niet meevallen als het koud, nat en winderig is.

 2. Vincent Says:

  Lekkere lifemuziek bij het eten, dat gaat super daar. Muziek maakt blij, alleen het dansen op muziek zullen de ledematen niet leuk vinden.
  Morgen een belangrijke dag voor Nederland, er zijn Europese verkiezingen. Wij mogen stemmen en zijn natuurlijk pro-Europaan, zeker met die voorbeelden van jullie. Eigenlijk zijn jullie de echte europeanen, lopend van de zuid naar de noordpunt. Weg uit de Hollandse spruitjeslucht, en de smakeloze kleffe watertomaatjes van de SP.
  Jullie verkopen geen gebakken lucht, maar maken de verbondenheid waar. Hulde aan iedereen, Theo speciaal voor jou.

 3. Lieke Says:

  Ziet er gezellig uit daar :-D Vond het leuk jullie gister gesproken te hebben! Succes papa!!!! Hopelijk wordt het weer snel beter!

  Liefs xx

 4. Jim Says:

  Hallo Annemieke en Theo,
  Marianne heeft het interview van Theo Kuijpers en Jan Nabuurs op MP3 gezet. Duurt 4min.27 en is ca. 4,1MB groot. Als je MP3 op je laptop kunt afdraaien dan kun je het beluisteren op:
  [audio src="http://standvantheo.jimjimiz.nl/2009-06-02-interview.mp3" /]

 5. Jim Says:

  Als je het geluidsdfragment wil beluisteren kun je het beter eerst downloaden en daarna off-line beluisteren. Kost minder MB’s en zal vloeiender gaan en je kunt het daarna zovaak (laten) luisteren als je wilt.

 6. Annemieke Says:

  @Vincent, inderdaad is zo veel van Europa zien toch zeker een van de leukste dingen van deze tocht. Heel bijzonder.

  @Jim, keileuk om dat interview te horen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s