Zware etappes

June 16, 2009

P6160084Zo, dat was maar kort in Finland. Vandaag zijn we al in Noorwegen gearriveerd. Maar volgens mij wordt dit allemaal ook wel Lapland genoemd. Toen ik vanochtend wegreed, zag ik een heleboel rendieren langs de weg. Het regende flink, maar ik kon vanuit de auto foto’s maken. Ze bleven gewoon onverstoorbaar staan grazen, maar toen ik wat geluiden maakte keek deze mooi op.

Het landschap is toch wel duidelijk aan het veranderen en zeker nu in Noorwegen is het erg mooi. Heuvelachtiger en ook weidser. Stukken waar je de weg heel lang kan blijven zien.

Waar we vanavond overnachten ziet er ook behoorlijk heuvelachtig uit. En zonnig op dit moment. De hele dag hebben we koud, winderig en regenachtig weer gehad, maar nu schijnt heerlijk de zon.

Hij schijnt ook in de gymzaal waar we vanavond moeten slapen. Helpt niet veel dat het licht wordt uitgemaakt.P6160101En het is er ook heel erg krap, maar op een of andere manier wel gezellig vanavond. Er waren nog 2 meisjes die samen muziek hebben gemaakt, tussen de te drogen hangende was. Yolken of zoiets, een traditionele muziekvorm van de Lappen.

Dus vandaag was een zware dag, maar het ging wel redelijk. Theo kwam vandaag over de streep samen met Theo K en Heike. Morgen is het een stuk korter, maar daarna zijn er 3 hele lange afstanden, 2 keer in de 80 en 1 keer over de 90 km. Ik hoop dat iedereen het redt, zal zeker niet meevallen.

Volgende: Levensmiddelen

Advertisements

7 Responses to “Zware etappes”


 1. Ik ben benieuwd wat voor een geluiden je dan hebt gemaakt.

 2. Lieke Says:

  Hahaha ja ik ook wel eigenlijk, had je het niet kunnen filmen mama?

 3. Annemieke Says:

  Nou, dat was niets bijzonders hoor, dat geluid wat ik maakte. Gewoon klakken of zo. Maar elk geluid lijkt wel te werken.

  Van de week had ik onze tent opgezet naast een kudde schapen. Die stonden allemaal rustig te grazen, maar zodra ik de tent uitklapte, kwamen ze echt allemaal aanlopen en bleven naar me staan kijken.

  Wel een paar minuten. Had ik natuurlijk net weer niet mijn fototoestel bij de hand. Ik had ze al wel gefotografeerd maar dat was toch anders.

 4. Lieke Says:

  Nog maar 4 dagen… En dan is de finish al!! Het gaat wel echt snel nu! Zet m op papa!!!!!

  Liefs xx

 5. Jim Says:

  Mmmm…. aparte foto zo, een paar lappen tussen de was…

 6. doris en leo Says:

  Theo nog twee dagen zet em op je kunt het . Heel veel groeten en bijna tot ziens.

 7. doris en leo Says:

  de laatste dag wat zal dat tegenvallen dat je morgen niet meer mag rennen theo?of misschien toch niet .Een paar dagen gewoon lopen is ook wel fijn toch??Groetjes voor jullie beiden en goede reis terug tot ziens


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s